Voelen, beleven en delen
Voelen, beleven en delen
 • CMC
  Saal van Zwanenbergweg 11
  5026 RM Tilburg
  Telefoon 0651255230

  KVK nummer: 18086115
  BTW NR: 8175.04.722.B.01
  AGB code therapeut 90117431
  © cmc-consult.nl

  Email 0

Voelen, beleven en delen

Haptonomie


Je hoofd zit vol
Het gaat even niet zoals je wilt. Je hebt het idee dat je overloopt of dat je juist stilstaat. Op persoonlijk vlak wil het niet vlotten. Je voelt je angstig, gespannen en depressief. Of je weet juist niet meer wat je voelt en je zit teveel in je hoofd. Je denkt teveel. Op je werk ben je over je grenzen heen gegaan. Is het een burn-out of is het iets anders dat je in de weg staat? Je lichaam geeft signalen dat er iets mis is. Je bent uit balans.


Je lichaam is de drager van gevoelens
Je lichaam reageert op gebeurtenissen; het slaat gevoelens en emoties op. Als je uit balans bent laat je lichaam dat merken. Sommige gevoelens liggen aan de oppervlakte van ons bewustzijn. Deze herkennen we snel en daar weten we over het algemeen goed mee om te gaan. Echter, het meeste zit dieper opgeslagen in ons onderbewustzijn. Dan is het moeilijker om signalen te ontvangen en er naar te handelen.


Met haptonomie weer balans in je leven
Haptonomie is de leer van het gevoelsleven. Haptotherapie is een behandelvorm om in contact te komen met je diepere gevoelsleven en emoties. Samen met de haptotherapeut ga je op zoek naar je ware gevoelens en de onderliggende oorzaak waarom je niet lekker in je vel zit of vastloopt. Vanuit daar kunnen we op zoek naar een oplossing en herstellen we de balans.
In de haptonomie gaan we op zoek naar wie je werkelijk bent, niet naar wie je voor anderen moet zijn. Je bent goed zoals je bent of wilt worden. Lichamelijke aanraking is daarbij belangrijk. Met een aanraking voel je in hoeverre je je openstelt of juist terugtrekt. In hoeverre je in staat bent om je gevoelens te beleven en te delen in plaats van ze weg te stoppen. Je ervaart de manier waarop je in contact staat met jezelf en met je omgeving.
Leer de signalen die je lichaam je geeft te herkennen en maak keuzes die goed voor jou zijn.


Haptotherapie
Met haptotherapie zorgen we er voor dat je denken, voelen en handelen weer in balans komen. De therapie is gericht op het wegnemen van spanningen en blokkades zodat daarna de weg vrij is voor verbinding met je ware gevoel. Je leert verbinden met jezelf en met anderen. Zo ontstaat eerlijk en natuurlijk contact met jezelf en je omgeving.